V okviru Dnevov slovenskega turizma, ki se danes zaključujejo v Laškem, so potekala tudi tekmovanja Gostinsko-turističnega zbora (GTZ), ki velja za stanovsko prireditev gostinstva in turizma z najdaljšo tradicijo v Sloveniji. Na tekmovanjih so znanja predstavili tudi zaposleni iz igralniško-zabaviščnega centra Mond v Šentilju v Slovenskih goricah ter osvojili odličja in priznanja. ​

Že v ponedeljek sta se na tekmovanju Gostinsko-turističnega zbora predstavila dva kuharja iz centra Mond v Šentilju. Denis Kotar je nastopil na tekmovanju priprave jedi v ponvi. Pripravil je dve tradicionalni jedi: ajdovo kašo in carski praženec. Tradicionalni ajdovi kaši je dodal jurčke in kostanje ter jed zaključil z osvežilno omako, carski praženec pa je dopolnil s sladko slanim dodatkom karamele in arašidov. Na tekmovanju se je uvrstil na tretje mesto, strokovna komisija pa mu je po seštevku točk podelila bronasto priznanje.

Nik Šalamun se je na tekmovanju predstavil z avtorskim burgerjem, v katerem je združil veliko azijskih okusov in ga poimenoval »kimchi burger«. Štručko, pripravljeno po recepturi mlečnega japonskega kruha, so dopolnjevali okusi tonkatsu omake, kewpie majoneze in korejskega kimčija. Sočen, azijsko obarvan burger je prepričal strokovno komisijo, ki je Niku Šalamunu dodelila tretje mesto in srebrno priznanje.

 

Včeraj pa se je v najzahtevnejši tekmovalni kategoriji – priprava jedi po naročilu, predstavil še Manoel Kerec, prav tako kuhar v igralniško-zabaviščnem centru Mond v Šentilju. Pripravil je svinjino tendorloin s topinamburjem, osmojenim jabolčnim pirejem, karamelizirano šalotko in pivsko omako.

Turistično gostinska zbornica Slovenije (TGZS) je na letošnjem Gostinsko-turističnem zboru podelila priznanja zaposlenim v gostinstvu, hotelirstvu in turizmu za posebne dosežke pri delu in doprinos k dvigu kakovosti storitve. Med prejemniki so tudi posamezni zaposleni v skupini Hit: Rado Urevc (Kamp Špik, Hit Larix d. d., Kranjska Gora), Jasmin Softić (Hotel Sabotin, Hit d. d. Nova Gorica), Ivan Martinuš (Hotel Park, Hit d. d. Nova Gorica), Metoda Dakskobler (Hotel Sabotin, Hit d. d. Nova Gorica) in Mehmedalija Mujkić (Hotel Park, Hit d. d. Nova Gorica).

Priznanje Turistično gostinske zbornice Slovenije za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je prejel Tomaž Repinc

Na sinočnji slovesni prireditvi je Turistično gostinska zbornica Slovenije podelila tudi najvišja priznanja v turizmu. Priznanje zbornica za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma je letos prejel predsednik uprave družbe Hit Tomaž Repinc.

Ko se je leta 1993 zaposlil kot krupje v Hitovi igralnici v Kranjski Gori, je v igralništvu prepoznal priložnost za osebni razvoj. Strokovna znanja je pridobival in izpopolnjeval s študijem in specializacijo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Z usposabljanji ter prevzemanjem odgovornosti na vodilnih in vodstvenih delovnih mestih v družbi Hit pa si je izoblikoval edinstven managerski profil igralniškega strokovnjaka, ki razume in obvladuje široko paleto poslovnih funkcij v podjetju.

Vodenje družbe Hit je prevzel v času prepotrebnih procesov finančnega in organizacijskega prestrukturiranja podjetja. Zastavljena strategija sanacije poslovanja se je izkazala za pravo orodje kriznega managementa v času epidemije. Tomaž Repinc vseskozi deluje kot tvorec poslovnih dosežkov družbe Hit, njegova predanost zahtevnim procesom organizacije poslovanja pa se je še posebej izrazila prav v obdobju okrevanja po epidemiji. Tomaž Repinc je aktivni član upravnega odbora in predsedstva Turistično gostinske zbornice Slovenije ter predsednik združenja igralništva Slovenije.