DL: Chef Boštjan Rakar

18.3.2024 | 13:00

DL: Chef Boštjan Rakar

Na fotografiji je 47-letni chef in sommelier Boštjan Rakar, ki je iz družinske podeželske gostilne z ženo Tatjano ustvaril vrhunsko restavracijo, kljub temu pa obdržal bistvo dolenjskega podeželja. Prefinjeno domačnost so na krožnikih Gostilne Rakar ponujali že njegovi starši, ki so v Gorenjih Ponikvah pred 30 leti zgradili gostilno in kasneje še mini hotel. Osnovne sestavine jedi so vedno dolenjske, vinska karta pa velja za eno najboljših pri nas. Chef Boštjan je zelo ponosen na članstvo v kulinaričnem združenju JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), vsakič znova se razveseli visokih ocen kulinaričnih kritikov in seveda zadovoljnih gostov.

Pravi, da so z ženo in s tremi otroki skoraj popolna družina, ki živi za gostinstvo. »Potrebovali bi samo še osmi dan v tednu in vse bi bilo super,« pravi Boštjan, ki v svojem delu neizmerno uživa in na različnih kulinaričnih akademijah znanje prenaša tudi na mlajše generacije.

Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista

Foto: Robert Kokol/Foto Asja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava