DL: Žarko Krese - mojster golaža
27.4.2024 | 15:30
Dolga leta najbolj priljubljen izdelovalec ključev Žarko Krese že nekaj časa uživa v zasluženem pokoju, še vedno pa se odzove na klic, če kdo potrebuje pomoč. Ob tem, da je velik ljubitelj narave, živali, čebel in gozda, mojster borilnih veščin kempo, za povrhu pa še lovec, je znan tudi kot odličen kuhar. Takole smo ga v objektiv ujeli ob kuhanju golaža. Priprave sta se lotila s prijateljem Jožetom Benkičem, sicer vrhunskim strelcem na glinaste golobe v LD Otočec. Golaž je bil namenjen v zahvalo gasilcem, s katerimi otoški lovci odlično sodelujejo.
Ko smo vprašali Žareta, kaj je nujno potrebno za zares okusen golaž, nam je zaupal: »Najpomembnejše je kakovostno meso in količina mesa, prav toliko čebule, ki jo prepražim na masti. Dodam še domačo slanino oz. špeh, sladko papriko, paradižnikovo mezgo in začimbe, ki pa so vedno izbira in tudi skrivnost kuharja. Za izboljšanje dodam še vino in vse skupaj z ljubeznijo in potrpežljivostjo kuham. Saj veste, okusnega golaža ni mogoče skuhati v eni uri.« In znano je, da je Žaretov golaž res »za oblizniti prste«.
Članek je bil objavljen v marčevski tiskani številki Dolenjskega lista
Renata Mikec
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
Ščukijada 2024 z rekordno ščuko
ned, 12.5.2024
Zbrali smo se prvič po 55 letih
sre, 15.5.2024
Recept: Čokoladne kocke brez peke
ned, 12.5.2024
DL: Portret tedna - Janez Selak
tor, 14.5.2024
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi; ubili že nekaj mačk
pon, 13.5.2024