Bliža se spomladanski Teden restavracij

V začetku tedna so odprli rezervacije za priljubljeno vseslovensko gastronomsko akcijo Teden restavracij.

Na prenovljeni spletni strani tedenrestavracij.si so na pregleden način podane ključne informacije o ponudbi posameznih gostiln in restavracij. V akciji, ki poteka pod geslom Original, ne kopija!, bodo v kar 111 gostilnah in restavracijah med 14. in 25. marcem v ponudbi meniji s tremi krožniki za 24 do 30 evrov, višja cena je v bolje kategoriziranih. “Poudarek v letu 2024 je izvirnost. Izbiramo restavracije, ki izstopajo, ki so posebne in drugačne, ki so zaradi tega boljše od povprečja. Na Teden restavracij namreč ne gremo mimojede, zaradi lakote, na dnevno malico, zato, ker nam je dolgčas. Na Teden restavracij gremo zaradi doživetja,” poudarja Uroš Mencinger, selektor in s soprogo Violeto organizator akcije. Na Primorskem so v spomladanski Teden restavracij vključeni Bistro grad Štanjel, Gostilnica Ruj (Dol pri Vogljah) Špacapanova hiša (Komen) Stara gostilna (Piran), Štorja (Postojna), Faladur (Vipava), Podfarovž (Vipava), Hiša Krasna (Lokev), Kendov dvorec (Spodnja Idrija), Calypso (Nova Gorica), Restavracija Grad Kromberk, Gratia (Lipica), Restavracija Marina Portorož, Salicornia (Bertoki), Ošterija Žogica (Solkan), Gostilna pri hrastu (Nova Gorica), Istrian bistro & tapas bar (Portorož), Kogo (Koper), Kruh in vino (Vipolže), Kamin (Belvedere), Tiffany (Nova Gorica) in Hiša Marica (Šmartno).


Najbolj brano