Je kdo za ajdove palačinke z jajci?
1.2.2024 | 12:50
Podeželske palačinke vam bodo pričarale nepozaben zajtrk ...
Sestavine
100 g ajdove moke
50 g bele pšenične ostre moke
Od 300 do 400 ml vode (odvisno od mok)
1 jajce
ščepec soli
žlica olja
Nadev:
jajca
koščki dimljenega lososa
orehova jedrca
svež peteršilj ali druga zelišča
Priprava
1. Iz sestavin naredimo testo za palačinke, ki naj, če je to mogoče, stoji kako uro, da se moka napije tekočine. Po potrebi nato primešamo še nekaj žlic vode.
2. V vroči teflonski ponvi spečemo palačinke in jih zlagamo na krožnik. Nato na maslu ocvremo še toliko jajc na oko, kolikor smo napekli palačink.
3. Na vsako palačinko položimo ocvrto jajce, robove palačink pa zavihamo navznoter, da dobimo kvadratno obliko, nato jih zložimo na pladenj, ki ga za nekaj minut postavimo v toplo pečico, da se jed ne ohladi.
4. Palačinke, preden jih postrežemo, obložimo še z drugimi dodatki, kot so koščki slanine, dimljenega lososa ali sira, vse pa okrasimo z orehi in zelišči.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.
S. M.
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Umrl je harmonikar Jože Avbar
Petercurk: Iskreno sožalje družini. Z Jožetom...
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
Najbolj enostaven recept za bezgov sirup
sob, 11.5.2024
Ščukijada 2024 z rekordno ščuko
ned, 12.5.2024
DL: Odlični organizatorski tandem
sob, 11.5.2024
Po pastirjevih stopinjah na Veliki planini
sob, 11.5.2024
Recept: Klobasice v listnatem testu
sob, 11.5.2024